biztosítéktábla túlfeszültsé levezetővelCseréltesse le régi biztosíték tábláját. Mob.: +36 30 60 40 927

A régi guman táblákra szerelt olvadó biztosítékok, vagy a Bakony Művek kismegszakitói már nem biztonságosak.

Az elöregedett automata biztosítékok nem biztos, hogy zárlatnál időben lefognak oldani, vagy – ha leoldott, nem biztos, hogy vissza tudjuk kapcsolni őket, mert tönkremennek.

Lehet régi kötés a guman táblák mögött  amik elöregedtek, meglazultak, korrodáltak. Ezek a kötések melegednek. A nagyon laza kötések felforrósodnak és kigyulladhatnak.

A korszerű biztosíték tábla nemcsak esztétikus elődeinél, de nagyobb biztonságot is nyújt.

Az új biztosíték táblákba lehetőségünk van beszerelni túlfeszültség levezetőt, amik a hálózat táplálási oldal irányából jövő impulzus szerű túlfeszültségeket kéBiztosíték tábla szereléspesek lesznek lekorlátozni. Ilyenkor érdemes a gyenge áramú hálózatoknál ugyanezt a védelmet kialakítani -antenna, telefon, internet.

Ez a védelmi mód általában a drága elektronikai berendezések védelmét biztosítja, mint pl.: LCD TV, LED TV, klíma berendezés, mosogatógép, stb…

A legfontosabb, hogy a Fi-relét más néven életvédelmi relék, szaknyelven ÁVK -áramvédő kapcsolót ne felejtsük el beszereltetni.

Ma már minden háztartásban elektromos felújításkor, vagy  új szerelésnél  a jogszabályok, rendeletek és szabványok betartásával kötelező beszereltetni.Túlfeszültség levezető

Ha nem az előirásoknak, vagy a szabványoknak szeretnénk megfelelni, akkor csak a saját biztonságunkat szolgálva szereltessük be az áramvédő kapcsolót (Fi-relé).

A Fi-relé 15-30 milliamper (mA) hiba áramnál lekapcsol. (csak, hogy megértsük: az emberi szíven átfolyó 25 miliamper (mA) élettani hatása a szív, illetve keringés leállását okozza.

Tehát nagy valószínűséggel megvéd a halálos áramütéstől. Ha azt nézem, hogy ez a villamos szerkezet ami tízezer forint körül van nem is olyan nagy költség, védelmi funkcióját mérlegelve.

Mészáros Péter érintésvédelmi felülvizsgáló villanyszerelő. Mob.: +36 30 60 40 927