TÁRSASHÁZI FŐVEZETÉK FELÚJÍTÁS A GÁBOR ÁRON UTCA 17. -BEN..

Előzmények:

2019-2020 -ban kétszer kigyulladt a fővezeték. Az érintésvédelmi felülvizsgálat jelentés, valamint az ELMŰ véleménye szerint sem volt biztonságos a Társasház hálózata. Nem volt lehetőség bővíteni az energiát a lakásokban a 40 éves elöregedett vezetékhálózat miatt..

Az összekötő berendezést (Társasház magánhálózata) 100 Wattos izzókra és körtárcsás mosógépre tervezték.

Akkor még nem volt szárítós mosógép, indukciós főzőlap, hőszivattyús fűtés, infrapanel, 2000W -os porszívó.

Az elöregedett hálózat veszélye: Bármikor kigyulladhat, TŰZESETI KAPCSOLÓ hiányában még le sem tudják kapcsolni az oltáshoz az áramot.

Meg kell várni az ELMŰ míg az szakembere felmászik az oszlopra és levágja a csatlakozó vezetéket.

A másik nagy probléma, veszély az lehet, hogy a PEN vezető leég, elcsöppen a vezeték a túlterheléstől. A hálózati feszültség 230 Volt kerül ki a földelt berendezésekre és meg fog rázni az áram amint megérintünk egy hűtőt, vagy például egy mosógépet.

A lakók elhatározták, hogy rendbe teszik a problémás hálózatot.

Pályázatot hirdettek miután Fülöki Gábor az AFF ENERGY KFT mérnöke megtervezte és az ELMŰ jóváhagyta a terveit 2020. augusztus 27 -én. A pályázaton több résztvevő is volt. A közgyűlés a legkedvezőbb ajánlatot választotta. V24 csoport Kft. nyerte meg a fővezeték hálózat felújítást.

2020. 10. 28. án elkezdtük a fővezeték felújítást és 2020. 12. 4. -én befejeztük. Az ELMŰ 2021. 03.17-én plombálta le az órákat. A földkábeles csatlakozóra kellett várni egy kicsit, de így is idő előtt megérkezett.

A galériában látható laikus szemmel is, hogy mennyire lepusztult vezetékeken vételezték a lakók az áramot.

Itt megtalálnak minden dokumentumot ami Társasház fővezeték felújításához kapcsolódott.

Tervet ( Fülöki Gábor Tervező jóváhagyásával)