Feltöltés alatt.

Kezelési használati utasítás 8- 72 modulos kiselosztókhoz, felhasználók számára.

Elosztó jelölései:

A kismegszakítók és az Áramvédő kapcsolók billentyűje felfele állapotban van bekapcsolva és le állapotban lekapcsolva.

A kismegszakítók áramköri jelölése F1, F2, F3, ……

Az Áramvédő kapcsoló jelölése Q1, Q2……

A kiselosztón található QR kód beolvasással okos eszközzel lehet elérni az elosztó dokumentációját. Az E1 ELOSZTÓ, E2 ELOSZTÓ, E3 ELOSZTÓ…… felirattal lehet beazonosítani az elosztókat.

Hiba a hálózaton:

Lekapcsolt a Qx-y áramvédő kapcsoló: Az Áramvédő kapcsoló a szivárgó áramokra kapcsol le. Az Aramvédő -kapcsoló nagy valószínűséggel véd meg minket a halálos áramütéstől.

A fenálló hibánál az Áramvédőkacsolóhoz tartozó összes kismegszakítót le kell kapcsolni – és először az Áramvédő kapcsolót kell vissza kapcsolni, majd az összes kismegszakítót egyesével. Mikor azt tapasztaljuk, hogy lekapcsolt az áramvédő kapcsoló valamelyik kismegszakító felkapcsolása közben, akkor megtaláltuk a hibás áramkört. A hibás áramkörből meg kell próbálni el távolítani a meghibásodott elektromos készüléket, pl. hűtőszekrény kihúzásával.

A fenti lépésekből nem tudtuk kiszűrni azt, hogy melyik kismegszakítóhoz tartozó áramkör a hibás. Akkor az összes konnektorból ki kell húzni mindent és utána megismételni a fenti lépéseket, majd egyesével visszadugni a konnektorba a villamos eszközöket – és ha valamelyik eszköz vissza dugásánál kapcsol le az Áramvédő kapcsoló, akkor megtaláltuk a hibás készüléket. A hibás készüléket ne használja tovább!

Lekapcsolt a Fx-y kismegszakító a kiselosztóban: A kismegszakítók rövid zárlatra és túlterhelésre kapcsolnak le. Az kiselosztóba beszerelt kismegszakítók a vezetékek terhelhetőségére van méretezve. Az egy áramkörön lévő konnektorokon hassznált, pl. hajszárítók egyidejü használata közben túltehelés jelentkezhet és lekapcsol a kismegsszakító. Ez nem garanciális hiba. Ha sűrün előfordulnak túlterheléses lekapcsolások, akkor ki kell építeni plusz áramköröket.

Biztonsági utasítás:

Az elosztó burkolatát ne távolítsa el! Ha elektromos füst szagot érez az elosztótábla környékén, azonnal kapcsolja le a főbiztosítékot az elosztótáblában vagy a fogyasztásmérőn. Hívjon villanyszerelőt!

Az elektromos hálózaton szerelést, javítástkizárólag szakképzett villanyszerelő végezhet !

Karbantartási utasítás kiselosztó üzemeltetők részére:

A kiselosztót rendszeresen, évente egyszer dokumentáltan kell karbantartani.

A kötéspontokat az alkatrészeken feltüntetet megengedett nyomatékkal kell meghúzni. Amennyiben a bekötési ponton nem található jelölés a megengedett nyomatékokra, akkor az általánosan az alábbi nyomatékkal kell meghúzni a csavarokat.

M5 2,4-3 Nm

M6 4,5-5,4Nm

M8 8.3-13 Nm

M10 20-26 Nm

M12 40-45 Nm

A védővezető folytonosságot és az áramvédő kapcsoló működését érintésvédelmi célműszerrel kell ellenőrizni.